Tapflo
BROSÚRÁK ÉS KÉZIKÖNYVEK

Robbanásbiztos szivattyúk | TX sorozat

 
 

Robbanásbiztos szivattyúk | TX sorozat

Tapflo TX ATEX besorolása:

  • Ex II 2G Ex h IIC T6…T4 Gb
  • Ex II 2D Ex h IIIC T60ºC…T125ºC Db

Tapflo TZ ATEX besorolása:

  • Ex II 1G Ex h IIC T6…T4 Ga

A 2014/34 / EU ATEX irányelv (más néven: ATEX 114) a robbanásveszélyes területeken használt termékekre alkalmazható. Az összes alumínium- és öntöttvas-szivattyú szabványos ATEX szabvánnyal rendelkezik, és az Ex - 1. zónában használható.

A standard rozsdamentes acél szivattyúk nem használhatók veszélyes környezetben. Az ilyen alkalmazásokhoz speciális konduktív TX és TZ szivattyúk állnak rendelkezésre. Az ilyen szivattyúkban felhasznált összes műanyag alkatrész konduktív (szénnel töltött) anyagból készül, így robbanásveszélyes környezetben való felhasználásra alkalmasak. Sőt, az ATEX szivattyúk földelő csatlakozással vannak felszerelve.

Az alumínium és az öntöttvas szivattyúk az Ex-1. zónában használhatók. A rozsdamentes acél szivattyúk az Ex- 1. zónában és az Ex- 0. zónában is felhasználhatók.

A konduktív anyag biztosítja, hogy elektrosztatikus terhelés nem halmozódik fel a szivattyúban.

A Tapflo-ról. A Tapflo Group független, családi tulajdonban lévő, európai gyártója és globális forgalmazója a levegővel működtetett membránszivattyúknak, centrifugális szivattyúknak és egyéb ipari folyamatokat elősegítő berendezéseknek. A Tapflo-t 30 országban a saját értékesítési irodái és több mint 45 országban független forgalmazók képviselik.