Tapflo
BROSÚRÁK ÉS KÉZIKÖNYVEK

Vegyszer-ellenálló membránszivattyú extra emelési magassággal

Termék leírás: Karimás T200 méretű PTFE szivattyú TFM 1705b membránokkal, Tapflo Solutions™ PVDF nedvesítő rendszerével

Az Ügyfél eloxáló üzemet üzemeltet Dél-Európában. A szivattyúnak 3 méter magasra kell emelnie és át kell szállítania a hulladék kén- és foszforsav keverékeket, ismeretlen koncentrációban, 3,75 m3/h kapacitással, 20 m emelési magasságon és 90°C-on. A keverék sűrűsége: 1760 kg/m3. A szivattyú üres csövekkel indul szárazon, így a maximális száraz emelés ennél a modellnél 3,8 mwc, így nem tudná felszívni – de ha a szivattyú belseje megnedvesedik, a szívómagasság 9 mwc-re nő.

A Tapflo Solutions™ Team munkájának köszönhetően egyszerűen és hatékonyan sikerült megoldani: egy kis, vegyszerálló anyagokból készült edényt erősítenek a szivattyúra, és PVDF-csövekkel a szivattyú alján lévő dugókhoz (33. tétel) csatlakozik. Ez, a közeg felszívásakor a szivattyú belső részeit már a működés kezdetén átnedvesíti, és az O-gyűrűk aktiválódnak. A rendszer az edény alján egy szeleppel van felszerelve, amelyet akkor zárnak le, ha a szívócsőben lévő folyadék eléri a szivattyú szintjét.

Szivattyúnk így maximális szívóértéket ér el, és könnyen eléri a legalább 7 mwc szívómagasságot, ami sikeresnek bizonyult a megrendelő telepítésénél.

Vegyszer-ellenálló membránszivattyú extra emelési magassággal

A Tapflo-ról. A Tapflo Group független, családi tulajdonban lévő, európai gyártója és globális forgalmazója a levegővel működtetett membránszivattyúknak, centrifugális szivattyúknak és egyéb ipari folyamatokat elősegítő berendezéseknek. A Tapflo-t 30 országban a saját értékesítési irodái és több mint 45 országban független forgalmazók képviselik.