Tapflo
BROSÚRÁK ÉS KÉZIKÖNYVEK

Membránszivattyúk

 

EODD

Elektromos működtetésű szivattyúk

Folyadék felöli részek anyaga: Alumínium, PTFE bevonattal ellátott alumínium, Rozsdamentes acél (ipari és higiéniai), Műanyag (PE és PTFE)

 

 TERMÉK MEGTEKINTÉSE  

 

TC Intelligent pumps

Energiahatékony szivattyúk

Folyadék felöli részek anyaga: Alumínium, PTFE bevonattal ellátott alumínium, Rozsdamentes acél (ipari és higiéniai), Műanyag (PE és PTFE)

 

 TERMÉK MEGTEKINTÉSE  

 

PE & PTFE pumps

PE és PTFE szivattyúk

A polietilénből (PE) vagy PTFE műanyagból készült Tapflo szivattyúk szinte bármilyen folyadék kezelésére alkalmasak, legyen az viszkózus, kémiailag agresszív és szilárd részecske tartalmú anyag.

 

 TERMÉK MEGTEKINTÉSE

 

sanitary pump

Higiénikus szivattyúk

A Tapflo higiénikus sorozatot az élelmiszer-, ital-, gyógyszerészeti és kozmetikai ipar igényeinek való kielégítésére tervezték.

 

 TERMÉK MEGTEKINTÉSE

 

 

Metal pumps

Fém szivattyúk

A kompakt és egyszerű kialakítás közös ebben a sorozatban. A rendelkezésre álló anyagok alumínium, öntöttvas, rozsdamentes acél és PTFE-bevonatú alumínium.

 

 TERMÉK MEGTEKINTÉSE 

 

Pharmaceutical pumps

Gyógyszerészeti szivattyúk

Büszkék vagyunk arra, hogy bemutatjuk vadonatúj, USP (Az Egyesült Államok Gyógyszerkönyve) által jóváhagyott higiénikus PP & PTFE szivattyúinkat.

 

 TERMÉK MEGTEKINTÉSE t 

 

EHEDG pump

EHEDG aszeptikus szivattyúk

A Tapflo most inditotta útjára az első membránszivattyút a vállalat új aszeptikus sorozatában. A sorozat három méretben elérhető: steril felhasználásra elsősorban a gyógyszeriparban, a biotechnológiában és az élelmiszeriparban.

 

 TERMÉK MEGTEKINTÉSE

 

Powder pumps

Porszivattyúk

Gazdaságos és kompakt megoldás. A Tapflo porátviteli membránszivattyú gazdaságos és kompakt megoldás. Ugyanazt a munkát tudja elvégezni, mint sok összetett és nagymértú por-rendszer.

 

 TERMÉK MEGTEKINTÉSE

 

 

Accessories

Kiegészítők

A védőrendszer egy energiatakarékos eszköz, amelyet arra terveztek, hogy megvédje a levegővel működtetett kettős biztonsági membrán (AODD) szivattyút a nem hatékony működéstől.

 

 TERMÉK MEGTEKINTÉSE 

 

FAQ

+

Mi a membránszivattyú?

A membránszivattyú térfogatkiszorítás elvén működő szivattyú, amelyben egy rugalmas membrán segítségével mozgatják a folyadékot. Pulzáló áramlást biztosít, és sokoldalúsága miatt gyakran használják különféle alkalmazásokhoz és folyadékokhoz.

+

Hogyan működik a membránszivattyú?

A membránszivattyúk a membrán mozgását használják a folyadék beszívására és nyomására. A membrán előre-hátra mozog, vákuumot hozva létre, így beszívja a folyadékot a szivattyúba, majd nyomás alatt továbbítja azt.

+

Melyek a membránszivattyúk használatának előnyei?

A membránszivattyúk számos előnnyel rendelkeznek, többek között; önfelszívó képesség, a koptató és viszkózus folyadékok kezelése, a sérülésmentes szárazonfutás képessége és a kiváló vegyszerállóság. A levegővel működtetett membránszivattyú egyik egyedülálló tulajdonsága, hogy nyomás alatt sérülésmentesen állhat le.

+

Mik a membránszivattyúk leggyakoribb alkalmazásai?

A membránszivattyúkat széles körben alkalmazzák az ipar minden területén, mint pl.: a vegyipar, élelmiszeripar, gyógyszeripar, vízkezelés, bányászat, üzemanyag feldolgozás és egyéb folyadékok szállítása, adagolása és mérése.

 

+

Alkalmas a membránszivattyú korrozív folyadékok kezelésére?

Igen, a membránszivattyúk kiválóan alkalmasak korrozív folyadékok kezeléséhez – a sokoldalú anyagválasztásnak köszönhetően a szivattyú anyag lehet; PTFE vagy rozsdamentes acél és különféle elasztomerek, hogy ellenálljon a korrozív hatásnak.

+

Alkalmas a membránszivattyú szilárd részecskéket tartalmazó, koptató anyagok kezelésére?

A membránszivattyúk képesek lebegő szilárd anyagokat és koptatórészecskéket tartalmazó folyadékok kezelésére. Öntisztító mechanizmussal rendelkeznek, hogy megakadályozzák az eltömődést és a koptató részecskék okozta károsodást. Széles anyagválaszték áll rendelkezésre, hogy biztosítsuk a kopásállóságot.

 

+

Hogyan válasszam ki a számomra megfelelő membránszivattyút?

A membránszivattyú kiválasztásakor vegye figyelembe az olyan tényezőket, mint az áramlási sebesség, a nyomásigény, a folyadékkompatibilitás, a hőmérséklet-tartomány és a részecskék vagy koptató anyagok jelenléte.

+

Mi a membránszivattyúk karbantartási igénye?

Bár a membránszivattyúk fel vannak szerelve kopó alkatrészekkel, például membránokkal, szelepekkel és tömítésekkel, többnyire karbantartásmentesek. A szivattyú tisztán tartása és a gyártó karbantartási irányelveinek betartása elengedhetetlen az optimális teljesítményhez.

+

Alkalmas a membránszivattyú viszkózus folyadékok kezelésére?

Igen, egyes membránszivattyúkat kifejezetten nagy viszkozitású folyadékok kezelésére tervezték. Ezek a szivattyúk általában nagyobb szivattyúkamrákkal, nehezebb szelepgolyókkal és lassabb löketszámmal rendelkeznek a viszkózus folyadékok kezeléséhez.

+

Vannak-e biztonsági szempontok a membránszivattyúk használatakor?

A levegővel működtetett membránszivattyúk az egyik legbiztonságosabb szivattyúk a piacon, mivel működésükhöz nincs szükség elektromos áramra. Veszélyes vagy gyúlékony folyadékok kezelésekor elengedhetetlen a megfelelő földelés biztosítása és a biztonsági előírások betartása. Kerülje továbbá a szivattyú hosszabb ideig tartó szárazonfutását, hogy elkerülje a membrán és az alkatrészek károsodását.

A Tapflo-ról. A Tapflo Group független, családi tulajdonban lévő, európai gyártója és globális forgalmazója a levegővel működtetett membránszivattyúknak, centrifugális szivattyúknak és egyéb ipari folyamatokat elősegítő berendezéseknek. A Tapflo-t 30 országban a saját értékesítési irodái és több mint 45 országban független forgalmazók képviselik.