Tapflo
BROSÚRÁK ÉS KÉZIKÖNYVEK

Pulzálás az üzemi folyamatban? – Nem velünk!

A térfogat-kiszorításos szivattyúk használatakor az egyik legnagyobb kihívást a kimenő oldalon fellépő nyomásingadozás jelenti.

Működési elvtől függően ezek a hatások kisebbek vagy nagyobbak, de mindig jelen vannak.

Ez gyakran kihívás elé állítja a végfelhasználókat. Ezek a pulzálások nemcsak a szivattyúzott termékre lehetnek káros hatással, hanem különösen nagy terhelést jelentenek a beépített berendezésre is.

Az intenzitástól függően ez kalapáló zajokhoz vagy rezgő csövekhez és tömlőkhöz vezethet.

Ezek a pulzálások különösen ártalmasak minden lefelé irányuló érzékelőre, például nyomás- vagy áramlásmérőkre. Bonyolítja az ismétlődő adagolási és töltési folyamatokat is.

DT Tapflo aktív pulzálás csillapító

A DT pulzálás csillapítóval a fent említett problémákra tudunk megfelelő megoldást kínálni.

A Tapflo levegővel működtetett membránszivattyúkhoz optimalizálva, ezek a csillapítók a leghatékonyabb és legegyszerűbb módja annak, hogy kiküszöböljük a szivattyú kimenő oldalán jelentkező nyomásingadozásokat.

Az "inline" kialakításnak köszönhetően a folyadék további nyomásveszteség, nyíróhatás és termékkárosodás nélkül szivattyúzható. Ez döntő előny, különösen érzékeny folyadékok, viszkózus vagy nagy szilárdanyag-koncentrációjú folyadékok esetén. Azt is meg kell jegyezni, hogy a csökkentett nyomásingadozások csökkentik a nyomásveszteséget a csővezetékben, és így a szállítási sebesség megnő.

Pulzálás az üzemi folyamatban

„Aktív pulzálás csillapító” – A Tapflo pulzálás csillapító aktívan együttműködik a szivattyúzott folyadék pulzáló áramlásával. A szivattyú levegőbemenetén keresztül érkező sűrített levegőnek köszönhetően a pulzálás csillapítóban ugyanolyan nyomás van jelen, mint a szivattyúban. Ha a csővezetékben a szivattyúlöketek közötti nyomás csökken, a csillapító további nyomást biztosít a szivattyúzott folyadéknak. Ez csökkenti vagy megakadályozza a pulzálást.

Ezenkívül a pulzálás csillapító alapértelmezés szerint alkalmazkodik a változó szállítási feltételekhez vagy a szivattyúzott közeghez.

Pulzálás az üzemi folyamatban

A modern gyártó- és szállítórendszerekbe telepített drága és sérülékeny műszerek védelmét is kiemelten kezelik. A Tapflo pulzálás csillapító használata lehetővé teszi az áramlásmérő használatát és annak megfelelő működését.

Anyagok és alkalmazások

A karbantartást nem igénylő pulzálás csillapítót a Tapflo műanyagból PE és PTFE, valamint rozsdamentes acélból, polírozott rozsdamentes acélból és alumíniumból gyártja. A PTFE-ből, EPDM-ből, NBR-ből és egyéb anyagokból készült nagy teljesítményű membránokat “szendvics” kialakításuknak és integrált fémmagjuknak köszönhetően különösen hosszú élettartam jellemzi. A különösen nagy igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz a pulzálás csillapító dupla membrános rendszerrel is felszerelhető, gátkamrával a membrán állapotának ellenőrzésére.

A pulzálás csillapítók higiénikus és nagynyomású kivitelben is kaphatók.

Az ATEX 2014/34/UE irányelv kiegészíti a pulzálás csillapító alkalmazási körét, és kiterjeszti azt az ipar szinte minden alkalmazási területére.

Pulzálás az üzemi folyamatban

Élelmiszer-, gyógyszer- és kozmetikai ipar

A Tapflo pulzálás csillapítóink higiénikus sorozata az élelmiszer-, kozmetikai és gyógyszeripar számos területén alkalmazhatók. Természetesen megfelelünk minden európai és nemzetközi szabványnak, mint az EN 10204, FDA, EC 1935/2004, EC10/2011 és USP VI.

A pulzálás csillapítóink holttér nélküli kialakításúak, így könnyen tisztíthatók CIP és SIP segítségével, és függőlegesen beszerelve lecsapolhatók. Nem hagy holtteret a baktériumok szaporodásának. A csillapító számos higiénikus és aszeptikus csatlakozással szerelhető fel, mint például a tri-clamp, DIN 11851 vagy DIN 11864, hogy csak néhányat említsünk.

Vegyszerek, felülettechnika, szennyvíztisztítás, kerámia

Agresszív vegyszerek, sűrű paszták vagy érzékeny szűrési eljárások. A biztonságos szivattyúzás, a csökkentett permetezési teljesítmény, az egyenletes áteresztőképesség csak néhány érv a Tapflo pulzálás csillapító mellett.

Festékek, nyomda- és csomagolóipar

Egyszerűsíthető és költségoptimalizálható a festékek, lakkok, bevonószerek és előkezelésekhez használt anyagok állandó és megbízható ellátása minden üzemi körülmény között. Végül, de nem utolsósorban, ez gyakran felgyorsítja a folyamatot, valamint időt és termékköltséget takarít meg.

Használja az összes rendelkezésre álló térfogat-kiszorításos szivattyúhoz!

A Tapflo pulzálás csillapítók nem csak a saját gyártású membránszivattyúkhoz használhatók, hanem meglévő rendszerekbe is beépíthetők egyéb gyártók szivattyúihoz.

Hasonlóképpen, az erős pulzációs elektromos működtetésű szivattyúk, mint például a perisztaltikus szivattyúk, a dugattyús szivattyúk és az összes többi pulzáló szivattyú működése javítható pulzálás csillapítóval.

Plug and play

Különösen praktikus és helytakarékos a "Built on" és a TK sorozat beépíthető pulzálás csillapítói. Ebben az esetben a pulzálás csillapító már fel van szerelve a szivattyúra.

PULSATIONS IN PROCESS

A Tapflo-ról. A Tapflo Group független, családi tulajdonban lévő, európai gyártója és globális forgalmazója a levegővel működtetett membránszivattyúknak, centrifugális szivattyúknak és egyéb ipari folyamatokat elősegítő berendezéseknek. A Tapflo-t 30 országban a saját értékesítési irodái és több mint 45 országban független forgalmazók képviselik.