Tapflo
BROSÚRÁK ÉS KÉZIKÖNYVEK

HD Compact KR/TR

 

SZIVATTYÚ JELLEMZÕK

Nyomás besorolás: PN10
Szabvány (BG5): DIN 24.256 - EN 22585 - ISO 2858
Min. teljesítmény: 3 m3/h
Maximális teljesítmény: 600 m3/h
Maximális emelési magasság: 90 m
Maximális viszkozitás: 250 mPas
Maximális részecskeméret: 3 mm
Anyag Jelölése Tmin [°C] Tmax [°C]
Polipropilén PP 0 80
Nagy modulusú polietilén HMPE HMPE -50 +80
Polivinilidén-fluorid PVDF PVDF -30 +120
Politetrafluor-etilén PTFE -40 +140

FELÉPÍTÉSE

A folyadékkal érintkező összes alkatrészt szilárd műanyag tömbökből készítik. A speciális gyártási módszernek és a hegesztési varratok hiányának következtéban nincs vegyi repedés veszély, ami hatalmas előny a fröccsöntött centrifugális szivattyúkkal szemben. A PP a standard anyag, és a feladatok széles körét lefedi. Erősen koptató folyadékokhoz (nagy százalékos szilárd anyag tartalom) igény esetén RCH-1000 HMPE (nagy modulusú polietilén) járókerék és ház gyártható. Magas hőmérsékleten rendkívül maró keverékek esetén akár egy teljesen PTFE centrifugális szivattyú is lehetséges. Bár a szivattyú tengelye nincs közvetlen kapcsolatban a folyadékkal, cserélhető műanyag tengelyhüvely védi. A tömítések standard alapon EPDM-ből készülnek, de rendelhetők Viton vagy Viton / PTFE bevonattal.

E szivattyú-sorozat egy újonnan tervezett hiEff nyomásegyenlítős járókerékkel ellátott. A tengelyre a forgás irányától függetlenül van rögzítve. Ezek a járókerekek különösen alkalmasak (nagy viszkozitású) folyadékok szállítására vagy cirkulálására, maximális hatékonysággal. 3 mm-ig terjedő szilárd részecskék károsodás nélkül átjuthatnak a centrifugális szivattyún.

HD Compact KR és TK szivattyú legfeljebb 600 m3/h

A KR sorozat monoblokk szivattyúk, fém erősítéssel ellátot a maximális szilárdság érdekében. Kompakt szivattyúkialakítás, kevesebb pótalkatrésszel, mint a hagyományos tengelykapcsolós szivattyúk. Ezek a szivattyúk nem igényelnek különösebb karbantartást. Opcionális változatban kapható függőleges változatban - KRV modell.

A TK sorozat egy szabad tengelyű szivattyúból áll, amelyet szabványos B3 motorral párosítottak flexibilis tengelykapcsolóval, egy szabványos szálas poliészter alapon (DIN 24.259 szerint). A "Back Pull-out" kialakításnak köszönhetően a szivattyú minden mechanikus részehez hozzájuthatunk a szivattyú csővezetékről való leszerlése- illetve a motor eltávolítsa nélkül. A szivattyú könnyen szétszerelhető esetleges tisztítás, ellenőrzés és karbantartás céljából. A tengely beállítása egyszerűsített, felesleges munka és költségek nélkül.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Minden kémiailag agresszív folyadék szállítására vagy keringtetésére maximális hatékonysággal, esetleges nagyobb viszkozitások mellett is. E szivattyú sorozat modern és nagy hatékonyságú félig nyitott járókerekekkel felszerelt.

 

A Tapflo-ról. A Tapflo Group független, családi tulajdonban lévő, európai gyártója és globális forgalmazója a levegővel működtetett membránszivattyúknak, centrifugális szivattyúknak és egyéb ipari folyamatokat elősegítő berendezéseknek. A Tapflo-t 30 országban a saját értékesítési irodái és több mint 45 országban független forgalmazók képviselik.