Tapflo
BROSÚRÁK ÉS KÉZIKÖNYVEK

Pulzáláscsillapítók

Az aktív pulzáláscsillapító a leghatékonyabb módszer a szivattyú ürítésénél fellépő nyomásváltozások megszüntetésére.

A Tapflo pulzációcsillapító aktív módon működik sűrített levegővel és membránnal, automatikusan beállítva a megfelelő nyomást a pulzálás minimalizálása érdekében.

 

DPT Pulzálás csillapító

DPT Pulzáláscsillapító

DPT pulzáláscsillapító csökkenti a pulzációt, vibrációt és a csővezetékekben kialakuló kalapácshatást, rozsdamentes acélházas megerősített tömlővel és sűrített levegő segítségével.

 

 Termék megtekintése 

 

PE & PTFE pumps

PE és PTFE pulzáláscsillapítók

A nagy sűrűségű polietilén (PE HD) jobb fizikai és kémiai paraméterekkel rendelkezik, mint a szokásos polipropilén (PP).

 

 Termék megtekintése 

 

Metal pumps

Fém pulzáláscsillapítók

Az alumínium csillapítók tökéletesen használhatók a pH-semleges folyadékokhoz. Közepesen ellenállóak a korrózióval szemben és időtállóak.

 

 Termék megtekintése 

 

Sanitary pumps

Higiénikus pulzáláscsillapítók

A Tapflo csillapítók higiénikus sorozatát elsősorban az élelmiszer-, ital-, gyógyszeripari és kozmetikai ipar számára tervezték, ahol tisztaság és steril környezet szükséges.

 

 Termék megtekintése 

 

 

Options & Accessories

Opciók és tartozékok

Pulsation dampener with guardian. Pulsation dampener with base. Pulsation dampener with pump.
 

 

 Termék megtekintése 

 

FAQ

+

Mi a pulzáláscsillapító?

A pulzáláscsillapító egy eszköz, amelyet folyadékkezelő rendszerekben használnak, hogy csökkentsék, illetve megszüntessék a dugattyús szivattyúk vagy kompresszorok által okozott pulzálásokat és nyomásingadozások.

+

Hogyan működik a pulzáláscsillapító?

A pulzáláscsillapító a minimumra csökkenti a pulzálást egy rugalmas membrán vagy egy tömlős nyomáskiegyenlítő membrán segítségével, amelyet sűrített levegővel vagy nitrogénnel töltünk fel. Amikor a szivattyú vagy a kompresszor nyomásimpulzusokat generál, a csillapító elnyeli és kiegyenlíti ezeket az ingadozásokat, folyamatos és egyenletes áramlást biztosítva.

+

Mi a pulzáláscsillapítók használatának előnye?

A pulzáláscsillapítók számos előnnyel rendelkeznek, többek között; csökkentik a vibrációt és a zajokat, biztosítják a rendszer megbízhatóságát, meghosszabbítják a berendezések élettartamát, pontosítják az adagolási folyamatokat, valamint csökkentik a csövek és szelepek igénybevételét.

+

Mik a pulzáláscsillapítók leggyakoribb alkalmazásai?

A pulzáláscsillapítókat leggyakrabban olyan ipari alkalmazásokban használják, mint az üzemanyag és vegyszer feldolgozás, vízkezelés, élelmiszeripari folyamatok, illetve minden olyan alkalmazás, amelyben adagolószivattyút vagy kompresszort alkalmaznak.

 

+

Használható a pulzáláscsillapító magasnyomású rendszerekben?

Igen, a pulzáláscsillapítók alkalmasak egyaránt alacsony és magasnyomású alkalmazásokban, ahol a nyomásingadozások kritikusak lehetnek.

+

Hogyan válasszam ki a számomra megfelelő pulzáláscsillapítót?

A pulzáláscsillapító kiválasztásakor vegye figyelembe az olyan tényezőket, mint az áramlási sebesség, a nyomásigény, a folyadék típusa, csatlakozás mérete és a pulzációcsökkentés szükséges mértéke.

+

Mi a pulzáláscsillapítók karbantartási igénye?

A pulzáláscsillapítók általában minimális karbantartást igényelnek. A kopás, a szivárgás és a megfelelő gáznyomás rendszeres ellenőrzése javasolt az optimális teljesítmény biztosítása érdekében.

+

Alkalmas a pulzáláscsillapító korrozív vagy koptató folyadékok kezelésére?

A pulzáláscsillapítókhoz rendelkezésre álló anyagválaszték lehetővé teszi vegyszerállóak és ellenállóak legyenek különböző korrozív hatású folyadékhoz. Abrazív folyadékok esetében elengedhetetlen a megfelelő anyagú és kialakítású csillapító kiválasztása.

+

A pulzáláscsillapítók bármilyen irányban beépíthetők?

A pulzáláscsillapítók sokoldalúan alkalmazhatóak, és többféle irányban is felszerelhetők, beleértve a vízszintes, függőleges vagy ferde helyzeteket is. A megfelelő telepítéshez azonban elengedhetetlen, hogy kövesse a gyártó útmutatásait.

+

Használhatók-e a pulzáláscsillapítók különböző típusú szivattyúkhoz vagy kompresszorokhoz?

Igen, a pulzáláscsillapítók különböző típusú adagolószivattyúkkal és kompresszorokkal használhatók, beleértve a membránszivattyúkat, dugattyús szivattyúkat, a pulzálás és a nyomásingadozás hatékony szabályozására.

A Tapflo-ról. A Tapflo Group független, családi tulajdonban lévő, európai gyártója és globális forgalmazója a levegővel működtetett membránszivattyúknak, centrifugális szivattyúknak és egyéb ipari folyamatokat elősegítő berendezéseknek. A Tapflo-t 30 országban a saját értékesítési irodái és több mint 45 országban független forgalmazók képviselik.