Tapflo
BROSÚRÁK ÉS KÉZIKÖNYVEK

Higiénikus változatok

 

FŰTŐPALÁST

A fűtőpalást akkor használható, amikor a szivattyúzott termék hőmérsékletét a folyamat idején és utánna fenn kell tartani. A fűtőpalástban folyamatosan kering egy fűtő- ill. hűtőközeg. A palást lefedi a szivattyú valamennyi nedvesített részét.

Méretre kapható: T80, T125, T225, T425

 

HEATING JACKET
 

MÁGNESES GOLYÓS EMELŐK

A mágneses golyós emelőket a szaniter AODD szivattyúkban alkalmazzák, hogy lehetővé tegyék a szivattyú kiürítését anélkül, hogy azt a berendezésből eltávolítanák, ha nincs más ürítési lehetőség. A szivattyú forgatására már nincs szükség.

MAGNETIC BALL LIFTERS

 

GOLYÓS SZELEP EGYSÉG

A T225 és T425 tipusú higiénikus szivattyúkhoz választható szintén nagy teherbírású golyós szelep egység. A szelepülés része a golyós szelep egységnek. A szivattyúhoz triclamp karimával van rögzítve, így biztosítva az egyszerű karbantartást és tisztítást. Ez az opció tökéletes megoldás, ha fennáll a termék szelepüléseinek károsodási veszélye, pl. abraziv anyagoknál. Ha ilyen helyzet fordul elő, akkor a teljes csonkot vagy házat nem kell kicserélni, csak a golyós szelep egységet, igy jentősen csökkennek a karbantartási költségek.

Alkalmazható a követlkező szivattyú méretekben:

T225 és T425

MAGNETIC BALL LIFTERS
 

CSATLAKOZÓ TIPUSOK

A szivattyú alapfelszereltségeként TC (tri-clamp) szorítócsatlakozókat mellékelnek. A szivattyú azonban szinte bármilyen higiénius típusú karimával felszerelhető - DIN, SMS, RJT, ANSI stb.

 

HEATING JACKET
 

 

LAPSZELEPEK

Az élelmiszeripar nagyon igényes, nagyon sokféle termékkel. Ez azt jelenti, hogy ezen alkalmazásokhoz a szivattyút nemcsak a legmagasabb higiéniai követelményeknek megfelelően kell megtervezni, hanem robusztusnak és sokoldalúnak is kell lennie a piaci kihívásoknak való megfelelés érdekében.

ELŐNYÖK

A lapszelep kevesebb részből áll, de erősebb, ezért meghosszabbítja a szivattyú élettartamát. A T225 és T425 szivattyúméret 50 mm-es szilárd anyagokat képes kezelni, és a szivattyú eléri a 4,5 méteres száraz szívó emelési magasságot. Az új kialakítás másik kulcsfontosságú tulajdonsága, hogy maga a lapszelep higiénikusabb és könnyebben tisztítható.

Ezen változtatások mellett a lapszelepet a Tapflo legnagyobb higiénikus szivattyújához - T825 - is bevezettük, amely akár 100 mm átmérőjű szilárd anyagokat tartalmazó folyadékot is szivattyúzhat.

VÁLTOZTATÁSOK

Az AISI 316-ban gyártott lapszelepeket speciális lapszelep házba szereltük, szorítókkal a ház és a csatorna között. A szeleppel ellátott szivattyú különbözik a standardtól a szelep típusa és az elosztó kimenet (132. poz.), a szivattyúház (11. poz.) és szivattyúállvány (17. poz.) tekintetében.

A visszacsapó szelepek a már meglévő szivattyúkon is alkalmazhatóak. A fő különbség a ház és az összekötő ágak között van, a lapszelepes verzióban nincs szelep ütköző, amely csökkentené a maximális részecskeméretet.

A lapszelepek kialakítása képezi a golyós csapszelepek újabb megoldásának alapját: integrált megoldás amely a lapszelepek helyére szerehetőek.

PÉLDA AZ ALKALMAZÁSOKRA

Az évek során a Tapflo szivattyúkat számos gyártásban sikeresen alkalmazták, amelyek többek között a következők:

  • Zöldségleves
  • Csiperkegomba vízben
  • Savanyúkáposzta
  • Bab
  • Pacal
  • Egész gyümölcs tartalmú készitmények

flap valve

A Tapflo-ról. A Tapflo Group független, családi tulajdonban lévő, európai gyártója és globális forgalmazója a levegővel működtetett membránszivattyúknak, centrifugális szivattyúknak és egyéb ipari folyamatokat elősegítő berendezéseknek. A Tapflo-t 30 országban a saját értékesítési irodái és több mint 45 országban független forgalmazók képviselik.