Tapflo
BROSÚRÁK ÉS KÉZIKÖNYVEK

Guardian - védőrendszerek

 
 

A védőrendszer egy energiatakarékos eszköz, amelyet arra terveztek, hogy megvédje a levegővel működtetett kettős biztonsági membrán (AODD) szivattyút a nem hatékony működéstől, amely felesleges energiát fogyaszt és csökkenti alkatrészei élettartamát. További előnye, hogy nagyobb biztonságot nyújt a magas kockázatú alkalmazások számára.

A védőrendszer közvetlenül követi a kiürülő folyadék nyomását annak beállított pontja szerint, leállítva a szivattyút, ha a közeg nyomása a beállított pont fölé emelkedik (zárt szelep), vagy a konfigurációtól függően az alapjel alá csökken (száraz futás).

A GUARDIAN VÉDŐRENDSZEREK ALKALMAZÁSA

Megfolyás védelem

A TB jelzésű szivattyúk segéd membránnal rendelkeznek, amelyek a megfolyás veszélyétől védenek az elsődleges membránok meghibásodása esetén. Sérülés esetén a folyadék a szivattyú belsejében marad a két membrán közti térben, igy nem tud kifolyni a szivattyú légrendszerén keresztül. A védőrendszer követi az elsődleges és a másodlagos membránok közötti nyomást, leállítva a szivattyút, ha a nyomás a beállított érték fölé emelkedik.

Leállitás szárazon való futás esetén

A védőrenszer követi a szivattyú folyadékkiürítési nyomását, és leállítja a szivattyút, ha a nyomás a beállított érték alá esik, mivel a szívott közeg hiánya okozza a levegő bejutását a szivattyúba.

Holt ponti leállás

A védőrendszer követi a szivattyú folyadék kiürítési nyomását, és leállítja a szivattyút, ha a nyomás az előre beállított érték fölé emelkedik, egy zárt szelep vagy a nyomóvezeték túlnyomása következtében.

Holt ponti újraindítás

A védőrendszer figyeli a szivattyú folyadékkiürítési nyomását, és leállítja azt, ha a nyomás az előre beállított érték főlé emelkedik, amelyet egy zárt szelep vagy a nyomóvezeték túlnyomása okoz. Amikor a nyomás a beállított érték alá csökken, a szivattyú automatikusan újraindul.

A Tapflo-ról. A Tapflo Group független, családi tulajdonban lévő, európai gyártója és globális forgalmazója a levegővel működtetett membránszivattyúknak, centrifugális szivattyúknak és egyéb ipari folyamatokat elősegítő berendezéseknek. A Tapflo-t 30 országban a saját értékesítési irodái és több mint 45 országban független forgalmazók képviselik.