Lapszelepek

Az élelmiszeripar nagyon igényes, nagyon sokféle termékkel. Ez azt jelenti, hogy ezen alkalmazásokhoz a szivattyút nemcsak a legmagasabb higiéniai követelményeknek megfelelően kell megtervezni, hanem robusztusnak és sokoldalúnak is kell lennie a piaci kihívásoknak való megfelelés érdekében.

 

Előnyök

A lapszelep kevesebb részből áll, de erősebb, ezért meghosszabbítja a szivattyú élettartamát. A T225 és T425 szivattyúméret 50 mm-es szilárd anyagokat képes kezelni, és a szivattyú eléri a 4,5 méteres száraz szívó emelési magasságot. Az új kialakítás másik kulcsfontosságú tulajdonsága, hogy maga a lapszelep higiénikusabb és könnyebben tisztítható.

Ezen változtatások mellett a lapszelepet a Tapflo legnagyobb higiénikus szivattyújához - T825 - is bevezettük, amely akár 100 mm átmérőjű szilárd anyagokat tartalmazó folyadékot is szivattyúzhat.

Változtatások

Az AISI 316-ban gyártott lapszelepeket speciális lapszelep házba szereltük, szorítókkal a ház és a csatorna között. A szeleppel ellátott szivattyú különbözik a standardtól a szelep típusa és az elosztó kimenet (132. poz.), a szivattyúház (11. poz.) és szivattyúállvány (17. poz.) tekintetében.

A visszacsapó szelepek a már meglévő szivattyúkon is alkalmazhatóak. A fő különbség a ház és az összekötő ágak között van, a lapszelepes verzióban nincs szelep ütköző, amely csökkentené a maximális részecskeméretet.

A lapszelepek kialakítása képezi a golyós csapszelepek újabb megoldásának alapját: integrált megoldás amely a lapszelepek helyére szerehetőek.

Példa az alkalmazásokra

Az évek során a Tapflo szivattyúkat számos gyártásban sikeresen alkalmazták, amelyek többek között a következők:

  • Zöldségleves
  • Csiperkegomba vízben
  • Savanyúkáposzta
  • Bab
  • Pacal
  • Egész gyümölcs tartalmú készitmények

 

 

Lapszelep Letöltések

Keressen rá a következő letöltésekre: brosúrák, utasítások és rajzok. Más nyelvű útmutatásokért, kattintson ide a brosúrák és kézikönyvek letöltési oldalára

Higiénikus membránszivattyúk IOM english

Membránszivattyúk brosúra EN